kiosk novinefoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Opštine Bačka Palanka, Svrljig, Ada i Doljevac raspisale su konkurse za sufinansiranje medijskih projekata u iznosu od 1,8 do 13,2 miliona dinara, prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Za sufinansiranje medijskih projekata u Bačkoj Palanci izdvojeno je 13,2 miliona dinara, pri čemu je najmanji iznos za koji se može konkurisati po projektu 50.000 dinara, a najveći dva miliona.

Rok za podnošenje prijava je 3. februar.

Opština Svrljig je za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini opredelila 8,9 miliona dinara pri čemu je najmanji iznos za koji se može konkurisati 50.000 dinara, a najveći četiri miliona.

Rok za podnošenje projekata je 10. februar.

Za sufinansiranje medijskih projekata opština Ada je izdvojila 2,25 miliona dinara a rok za podnošenje prijava je 9. februar.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu je 10.000 dinara, a najveći 1.125.000 dinara.

Opština Doljevac je za sufinansiranje medijskih projekata izdvojila 1,8 miliona dinara.

Najmanji iznos sredstava po projektu je 100.000 dinara, a najveći 1,1 miliona dinara a rok za podnošenje prijava je 8. februar.

Na konkursima mogu da učestvuju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija u APR-u.

Pravo učešća na konkursima nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda kao i lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva za projektno sufinansiranja, a nisu u predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari