UNS: Bivšem policajcu zabranjeno da prilazi ili komunicira sa novinarom Večernjih novosti 1Foto: Aleksandar Roknić/Danas

Osnovni sud u Loznici doneo je rešenje kojim je zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, zabranio bivšem pripadniku MUP-a Srbije da se sastaje, komunicira i prilazi dopisniku Večernjih novosti iz tog grada, Vladimiru Mitriću, prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Po navodima UNS, tim rešenjem je naloženo da se bivši policajac svakog petka i ponedeljka javlja policiji a Osnovno javno tužilaštvo u Loznici predložilo je da mera zabrane prilaska traje do pravosnažnog okončanja sudskog postupka.

Mitrić je za UNS rekao da je tužilaštvu prijavio i pretnje u komentarima na društvenoj mreži Fejsbuk koje su se po njegovim rečima, pojavile posle objave teksta u kom govori da ga je bivši policajac verbalno napao.

Novinar Večernjih novosti ranije je izjavio da mu je u jednom šabačkom restoranu bivši policajac uz uvrede rekao da „zna da će ga ovaj sigurno ponovo prebiti“, misleći na policajca koji mu je naneo teške telesne povrede bejzbol palicom pre 18 godina.

Mitrić je zbog tog napada pod policijskom zaštitom od 12. oktobra 2005. godine.

Vladimir Mitrić je dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost 2006. godine, koja nosi ime ubijenog dopisnika Novosti iz Jagodine, Milana Pantića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari