UNS i DNKiM: Gradonačelnik Štrpca da ne vređa i ne diskriminiše novinare 1Foto: Pixabay/Steve Buissinne/Stevebp

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNКiM) osudilo je vredjanje i diskriminaciju novinara Radio televizije Кosova 2 (RTК2) Bojana Tomića od gradonačelnika Štrpca Dalibora Jevtića.

Bojan Tomić rekao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da mu je Dalibor Jevtić u četvrtak kada su ga sačekali novinari posle uključenja uživo u program RTS-a rekao da „samo on ne može dobiti izjavu, jer nije novinar i neprestano širi neistine“.

Tomić tvrdi da je Jevtić uz ove reči odbio da odgovori na njegovo pitanje povodom akcije kosovske policije u Štrpcu, a da je zatim dao izjavu ostalim novinarima, koju je tada snimila i njegova ekipa.

Кao razlog za ovakvu reakciju, novinar RTК2 navodi prilog o kvalitetu vode za piće, koji je on napravio pre dve nedelje.

„Izneo sam činjenice i pitao gradjane, koji su tvrdili da je kvalitet vode u Štrpcu izuzetno loš i da voda nije za piće. Voda se dopunjuje i iz reke, a nakon kiše voda je mutna i neispravna. Probao sam da razgovaram na tu temu i sa komunalnim preduzećem i za opštinom, ali nisam uspeo“, rekao je Tomić.

Dalibor Jevtić je sve demantovao i rekao za UNS da nikada u svojoj karijeri nije na taj način odbio saradnju sa novinarima.

„U Štrpcu su jako teški dani iza nas, a pritisak na gradjane Štrpca i mene kao gradonačelnika traje već duže vreme, a za taj pritisak se koriste institucije i građani. Pitam se samo da li je ovo deo tog istog scenarija, jer zaista ne znam šta bi mogao biti povod ovakvog napada i najblaže rečeno neistina gospodina Tomića“, rekao je Jevtić za UNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari