UNS: Nadležni u Srbiji i Hrvatskoj da utvrde ko je pretio novinaru Filipu Rodiću 1Filip Rodić Foto: Nova S

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od srpskog Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da u saradnji sa odgovarajućom institucijom u Hrvatskoj utvrdi ko stoji iza „pretećih i uvredljivih komentara i poruka“ upućenih novinaru Filipu Rodiću na društvenim mrežama.

Zagrebački Jutarnji list objavio je 8. avgusta tekst u kom se navodi da je tokom letovanja u Hrvatskoj, Rodić obišao grob pevača Olivera Dragojevića i na njega postavio zbirku govora bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije, Slobodana Miloševića a uz tekst je postavljena i fotografija za koju je napisano da je objava sa Rodićevog Fejsbuk profila.

„Među stotinama komentara koji su stigli na Fejsbuk stranicu Jutarnjeg lista su i oni kojima se poručuje Rodiću: ‘drugi put ćeš kada dođeš u Dalmaciju progutati vlastite zube…’, ‘majka ti što pre naslonila knjigu na ladnu ploču…’, ‘ovo mu je zadnja poseta NDH’…“, stoji u saopštenju UNS.

Rodić je ranije za udruženje izjavio kako će podneti krivičnu prijavu protiv zagrebačkog lista zbog objavljivanja „montirane fotografije“.

„Osećam se užasno i zbunjen sam malicioznošću jedne takve podvale. Pretili su ne samo meni i članovima moje porodice već i mojim prijateljima koji nemaju nikakve veze sa tim“, rekao je pomoćnik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika Pečat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari