Predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara danas u Novom Sadu sa novinarima pod pritiscima i pretnjama 1UNS Foto: Logo

Članovi Stalne radne grupe za bezbednost novinara (SRG) iz redova novinarskih i medijskih udruženja danas, 15. marta 2024. godine, od 12 sati u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45) u Novom Sadu razgovaraće sa novinarima koji su poslednjih nedelja pod pritiskom i brutalnim pretnjama zbog izveštavanja o posebno osetljivim temama.

Predstavnici SRG srešće se sa dopisnicima iz Novog Sada, izveštačima za lokalne medije i koleginicom iz Inđije koja je nedavno nasilno onemogućena da prisustvuje događaju.

Novinari i medijski radnici u svom profesionalnom radu dnevno se susreću sa pritiscima, neprijatnostima i pretnjama, a napadi sa kojima se poslednjih nedelju dana suočavaju novinari u Novom Sadu usledili su i zbog toga što objavljuju zvanične informacije od nadležnih državnih institucija.

U radu Stalne radne grupe za bezbednost novinara učestvuju predstavnici tužilaštva, policije i novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM, AM i AOM). Sastanak je sazvan na inicijativu UNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari