UNS osudio fizički napad i pretnje urednici Novosadske televizije tokom protesta u Novom Sadu 1Foto: A. Latas/Danas

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas fizički napad i pretnje urednici Novosadske televizije Emiliji Marić tokom protesta kojima su sprečavani radnici kineske firme CRBC da postave ogradu oko budućeg gradilišta novog mosta u Novom Sadu i zatražilo da policija identifikuje osobu koja joj je izbila telefon i upućivala uvrede.

Kako je za UNS rekla Emilija Marić, zajedno sa snimateljem Lazarom Bogdanovićem jutros su otišli da snime početak radova na izgradnji mosta preko Dunava.

„Ja sam snimala mobilnim telefonom ono što se dešavalo, a neki od aktivista su nas prepoznali i krenulo je vređanje – đubre jedno, go…, imala si nesrećno detinjstvo, naćićemo te. Potom mi je jedna od njih prišla, udarila me i izbila telefon koji me je udario u glavu“, kaže Emilija Marić.

Udruženje je navelo da snimak napada postoji i pozvalo policiju i tužilaštvo da identifikuju i podnesu prijavu protiv napadača na novinarku Emiliju Marić.

Da podsetimo, nekoliko desetina aktivista od jutros pokušava da spreči radnike kineske kompanije „CRBC“ (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

Lider Ekološkog ustanaka i poslanik odborničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je sve narodne poslanike da krenu za Šodroš.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari