UNS osudio pretnje proterivanjem iz Šapca urednici "Podrinskih" Isidori Kovačević 1Foto: Nova.rs

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje proterivanjem iz Šapca, koje je glavna i odgovorna urednica „Podrinskih“ Isidora Kovačević dobila u sredu i prošle nedelje i tražilo da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) pokrene postupak i sagleda i nerasvetljene pretnje koje je ta novinarka dobijala godinama unazad.

Kovačević rekla UNS da je u sredu nakon što je na „Cenzolovci“ objavljen tekst u kome se navodi da joj je prećeno proterivanjem iz Šapca, na komentarima na društvenim mrežama dobila nove pretnje proterivanjem iz zemlje.

Nove pretnje će, kako dodaje, prijaviti nadležnim organima, dok je stare već prijavila.

„Kada je u policiji napravljena službena beleška dežurna tužiteljka rekla da su to uvrede, a ne pretnje“, kazala je ona.

Isidori Kovačević su pretnje proterivanjem iz Šapca najpre stigle prošle nedelje, dan nakon što je za dnevni list „Danas“ komentarisala to što je načelnik Policijske uprave Šabac Aleksandar Vilotijević prisustvovao završnoj predizbornoj konvenciji Srpske napredne stranke u tom gradu, dok je iza njega bio jedan od predvodnika grupe koja je 2021. godine napala učesnike protesta u Šapcu.

U Šapcu su 2021. godine, nakon napada huligana na građane tog grada, osvanuli plakati sa likom Isidore Kovačević, jer je u „Podrinskim“ pisala o tom događaju.

Kovačević je rekla da se nakon što je videla fotografiju sa mitinga SNS na kojoj se nalazi načelnik šabačke policije, oseća još manje bezbedno, pošto slučaj lepljenja poternica sa njenim likom 2021. godine još nije rešen, niti su pronađeni nalogodavci i inspiratori.

Kao odgovor na to su stigle pretnje „da bi zbog izjava o načelniku policije Aleksandru Vilotijeviću trebalo da ljušti krompir u Bogosavcu (zatvoru u Šapcu) i da, zajedno sa Nebojšom Zelenovićem (bivšim predsednikom Opštine Šabac), treba da se posle izbora iseli iz svog grada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari