UNS: Policija da hitno pronađe ko je betonskim blokom polomio prozor na zgradi „Glasa Podrinja“ 1Foto: Glas Podrinja

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je napad na prostorije koje dele redakcija „Glasa Podrinja“, „Televizije Šabac“ i dopisništva RTS-a u centru Šapca, kada su nepoznati napadači čvrstim predmetom polupali stakla, i traži da vinovnici ovog vandalizma budu što pre pronađeni i primereno kažnjeni.

MUP je, prema rečima izvršnog direktora Glasa Podrinja Zorana Živkovića, nakon napada izvršio uviđaj. Kako kaže, policiji su poslati i snimci sa sigurnosnih kamera, u kojima je problem to što ulična rasveta nije radila od tri do pet časova posle ponoći.

„Ne sumnjamo konkretno ni na koga, ali drugi put se ovako nešto dešava. Zanimljivo je što se napad desio otprilike u ovo vreme i pre dve godine, kao i činjenica da prozor nije gađan kamenčićem već betonskom pločom kakva se ne može naći u bližoj okolini”, rekao je Živković za UNS.

U ovom napadu oštećen je prozor prostorija koje koristi dopisništvo RTS-a u zgradi „Glasa Podrinja“. Ipak, Živković smatra da je ovo napad na „Glas Podrinja“, a ne na dopisništvo RTS-a, jer su pre dve godine oštećena vozila redakcije „Glasa Podrinja“, parkirana ispred njihovih prostorija.

Živković dodaje da očekuje bolju reakciju novinarskih udruženja u Srbiji i MUP-a, kako izvršilac ne bi prošao i ovog puta nekažnjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari