UNS poziva Vladu Srbije da preispita odluku o prisustvu novinara na konferencijama o korona virusu 1Foto: Beta/Vlada Srbija/Slobodan Miljević

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Vladu Srbije da ponovo razmotri odluku da novinari više ne mogu da prisustvuju konferencijama na kojima lekari i zvaničnici odgovaraju na njihova pitanja.

U danima kada su javnosti neophodne informacije o širenju epidemije i kada su upravo konferencije za novinare služile da umire strah građana, ključno je omogućiti novinarima da direktno postave pitanja i potpitanja stručnjacima i da javnost na taj način dođe do podataka do kojih na drugi način nije moguće doći, naveo je UNS u saopštenju.

Udruženje smatra da Palata Srbija pruža dovoljno prostora da se u nju bezbedno smeste svi novinari i da niko ne bude zdravstveno ugrožen.

„Ako zbog bilo čega to nije moguće, tražimo od Vlade Srbije da omogući novinarima da pitanja postavljaju iz svojih redakcija putem video-linka ili interneta“, istakao je UNS.

Udruženje je podsetilo da se građani u velikom broju obraćaju UNS sa pitanjima na koja očekuju odgovore i da je bitno obezbediti da nadležni što pre odgovore na sva pitanja novinara i zabrinutih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari