UNS: Sedam novinara i medijskih radnika RTS-a ostalo u karantinu na OI 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Sedam novinara i medijskih radnika Radio-televizije Srbije (RTS) ostalo je u karantinu u Tokiju, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako UNS navodi, japanski organizatori dozvolili su da sedmoro novinara i medijskih radnika RTS-a, od ukupno 14 kojima je određen karantin, napuste hotelske sobe i nastave da rade, ali uz ograničenja.

„Oni ne mogu da idu na sportska dešavanja, ali mogu da izveštavaju iz RTS-ovog pula do kog svako pojedinačno treba da stigne taksijem. Ne smeju da ulaze u šatl autobuse koji prevoze novinare iz hotela do Međunarodnog emisionog centra gde se nalazi i RTS-ov prostor“, navodi se u saopštenju.

Sportski novinar RTS-a i član Uprave UNS-a Dušan Albijanić rekao je da oni u hotelskom karantinu, u kome bi trebalo da budu do 4. avgusta, na televiziji gledaju mečeve i preko poruka šalju podatke novinarima koji izveštavaju.

„Dopisujemo se sa vlasnicima prava, organizatorima… Mi smo svi vakcinisani. Pre odlaska uradili smo PCR test, zatim, po sletanju. Pet testova uradili smo u Tokiju i svi su negativni“, rekao je Albijanić za UNS.

On je ocenio da on i koleginica Tijana Jevtić nisu bili među sedam novinara koji su dan ranije pušteni, jer su akreditovano da izveštavaju direktno sa terena, čime bi bili u kontaktu sa sportistima.

Prema informacijama kojima Albijanić raspolaže, ukupno 17 novinara i medijskih radnika iz svih redakcija i dalje je u karantinu.

Prvobitno ih je bilo 39, a karantin im je određen jer su u avionu za Tokio sedeli uz, ili u blizini putnika zaraženog koronavirusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari