UNS: Srpska lista ponovo selektivno poziva na konferencije za novinare, na današnju samo dva medija 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas to što stranka Srpska lista selektivno poziva medije na konferencije za novinare, navodeći da su na današnju, održanu u Kosovskoj Mitrovici, bila pozvana dva medija.

UNS je u saopštenju osudio takav „diskriminatorski pristup“ i naglasio da je Srpska lista, kao politički subjekat sa autoritetom, u obavezi da se odgovorno odnosi prema svim medijima, bez obzira na njihovu udređivačku politiku.

Selektivno pozivanje na konferencije za novinare Srpske liste, kako su ocenili, postaje praksa, jer su UNS i njihov ogranak na Kosovu i Metohiji u više navrata u poslednjih godinu dana reagovali u istovetnim situacijama.

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek na današnjoj konferenciji saopštio je stav te političke partije da Srbi ne bi trebalo da izažu na referendum koji će u četiri opštine na severu Kosova biti održan 21. aprila.

„O svemu tome javnost, ali i značajna većina medija, mogla je da se obavesti isključivo posredstvom dva medija. Ostali mediji iz Kosovske Mitrovice, kao ni oni sa centralnog Kosova, niti dopisništva medija koji sa ovog područja izveštavaju za medijske kuće van Kosova i Metohije, nisu bili pozvani“, navodi se u saopštenju UNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari