UNS: Sud odbacio tužbu direktora lajkovačke Fruvele protiv novinarke Snežane Bilić 1Foto: Logo

Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je tužbu direktora lajkovačkog privrednog društva „Fruvela“ Vladimira Brkića protiv novinarke Snežane Bilić zbog teksta kojim su mu kako je naveo, „povređeni ugled i čast“, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS je podsetio da je Brkić, inače vlasnik hladnjače za voće u Lajkovcu, tužio 2016. godine novinarku Snežanu Bilić zbog teksta pod naslovom „Istina o curenju amonijaka“, objavljenog na portalu „Lajkovac na dlanu“ i tražio da mu isplati pola miliona dinara.

Udruženje je prenelo da je sud utvrdio da je Snežana Bilić prenela informaciju koja je bila opštepoznata i pre objavljivanja u Lajkovcu, što je potvrdila većina saslušanih svedoka, o pucanju cevi sa amonijakom u hladnjači tokom 2007. godine, koje je Brkić izazvao vozeći viljuškar.

„Sud je u presudi naveo da je Bilić priču koja je objavljena 2016. godine, o događaju iz 2007. godine, prenela ‘verno, pod navodnicima, a pažljivim čitanjem teksta jasno je da tužena kao autor teksta nije iznela nikakav lični stav niti komentar’ o tom incidentu“, navodi se u presudi suda.

Dodaje se da tekst „nije imao kapaciteta da povredi čast i ugled tužioca, niti da kod njega proizvede duševne bolove“.

Sud je obavezao Brkića da Snežani Bilić isplati parnične troškove u iznosu od 63.000 dinara a direktor „Fruvele“ ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari