UNS: Tužilaštvo nije uzelo izjavu od novinara ispred čijeg imanja su ostavljeni pogrebni venci 1Foto: Aleksandar Roknić/Danas

Novinar u penziji i saradnik portala Pančevo Si Ti Slobodan Dukić izjavio je danas da ga iz Višeg tužilaštva u Smederevu do sada nisu zvali kako bi dao izjavu, iako su prošla gotovo dva meseca od kada je neko ostavio pogrebne vence na ulazu u njegovo imanje.

Dukić je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) izjavio da mu se umesto toga, dežurna policijska ekipa koja još obilazi Šumarak, mesto u kojem živi, „javila telefonom pre pet dana kako bi utvrdila da li je sve u redu“.

„Razgovarao sam sa portparolom Policijske uprave u Pančevu jer sam želeo da mi kažu da li imaju neka saznanja u vezi sa time kada će me zvati iz tužilaštva. Međutim, rekli su da nemaju novih informacija i da će tužilaštvo blagovremeno obavestiti njih ili mene. Očekujem da me pozovu“, rekao je Dukić.

UNS podseća da su na ulaznoj kapiji Dukićevog domaćinstva u Šumarku kod Кovina „nepoznate osobe ostavile dva pogrebna venca“, kao i da taj događaj Dukić dovodi u vezu sa tekstom o lažnim diplomama koji je pisao neposredno pre je zatekao pogrebne vence na ulaznoj kapiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari