UNS: Tužilaštvo pokrenulo postupak zbog napada na novinarku Novosti u Zemunu 1Foto: Logo

Tužilaštvo je pokrenulo sudski postupak protiv tri osobe koje su prošle nedelje napale novinarku Novosti Marijanu Kutlača na Ugrinovačkom putu u Zemunu, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, novinarka je oko ponoći 27. maja u povratku s posla pokušala da snimi incident koji se desio na putu, kada je tročlana porodica u jeku rasprave zaustavila automobil i blokirala prolaz ostalim vozilima, a novinarku je tom prilikom napala devojka iz automobila i fizički nasrnula na nju.

Kako je Kutlača rekla za UNS, dala je izjavu policiji i tužilaštvu, a MUP je u medjuvremenu identifikovao tročlanu porodicu i protiv njih je podneta prijava za nasilničko ponašanje zbog napada na novinarku i lomljenja stakla na autobusu gradskog saobraćaja.

„Sve se desilo iznenada i ničim izazvano, jer nisam želela nikakav sukob sa njima. Samo sam se izmakla i fotografisala oštećeni autobus i devojka je prišla i udarila mi šamar, a zatim je počela da me vuče za kosu“, navela je ona.

Po njenim rečima, niko od putnika nije reagovao, a u pomoć je priskočio vozač drugog vozila GSP-a koji se tu zatekao.

„Policija je došla pola sata nakon incidenta. Ovo je prvi put da se suočavam sa ovakvom situacijom i ne znam šta da očekujem, ali mi je drago što sam postupila kako je trebalo i što je redakcija stala uz mene“, dodala je Kutlača.

Gradsko saobraćano preduzeće je takodje je tužilo putnike tog automobila, jer je muškarac iz vozila polomio šoferšajbnu autobusa udarajući u staklo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari