UNS: Utvrditi ko novinarki televizije N1 nije dozvolio da uđe na skup SNS-a u Beogradu 1foto FoNet Marija Đoković

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da se utvrdi ko je naložio da samo novinarki televizije N1 Žaklini Tatalović ne bude dozvoljen ulaz u zaštićeni prostor za novinare na skupu „Srbija nade“ Srpske napredne stranke u Beogradu.

Tatalović je za sajt UNS-a rekla da policija jedino njoj nije dozvolila da uđe u zaštićenu zonu odakle su akreditovane medijske ekipe, među kojima je bila i N1, pratile sinoćni skup.

„Prvo su se čuli sa nekim telefonom, pa su onda rekli da im je šef rekao da ne mogu da puste lično mene. Pustili su snimatelja i Novu S, a mene i dalje nisu. Čuli su se onda opet sa nekim , pa su došli i rekli da ipak mogu da uđem. Blizu 40 minuta je to trajalo. Stajala sam kod Kosovske ulice, gde svi novinari ulaze. Bila sam uredno akreditovana, imala sam papir za akreditaciju“, rekla je Tatalović.

UNS je naveo da se u Zakonu o javnom informisanju i medijima navodi da se „sloboda javnog informisanja ne sme povređivati zloupotrebom službenog položaja i javnih ovlašćenja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari