"Uobičajena hajka na neistomišljenike" 1

Napadi naprednih jurušnika prerušenih u poslanike SNS-a na sve koji ne misle kao oni postali su uobičajeni u pred-političkom rijalitiju koji uređuje jedan čovek, a koji se emituje na frekvenciji koja je nekada dodeljena javnom servisu, saopštilo je Udruženja građana „Čuvari grada“.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj put meta je bio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope ukazao na pretnje i ucene kojim su izložene sredine u kojima naprednjaci nisu dobili ili „prekomponovali” vlast.

„U sklopu napada na gospodina Zelenovića korištene su tradicionalne napredne forme – lažne optužbe, uvrede i pretnje. Ova praksa se odomaćila i predstavlja još jedan primer ubijanja demokratije. Upravo o tome je i pričao Zelenović, a naprednjaci su ga napadali što „kleveće” svoju zemlju pred Savetom Evrope čiji je Srbija član i čiji su osnovni ciljevi: unapređenje parlamentarne demokratije, poštovanje ljudskih prava i uspostavljanje vladavine prava“, piše u saopštenju.

U nastavku, kako ističe ovo udruženje, napredni jurišnici su se obrušili i na medije koji su odlučili da prenesu šta je gospodin Zelenović govorio na pomenutoj sednici optužujući ih da sprovode propagandu gebelsovskog tipa.

„A dnevni list „Danas” i TV Šabac su samo preneli šta je Zelenović govorio. Ovo je samo još jedan primer kako naprednjaci zamišljaju slobodu medija, ali je ujedno i objašnjenje novih medijskih akvizicija od strane Telekoma. Monopolizacija kanala distribucije informacija samo je još jedna alatka kojom režim u Srbiji pokušava da upali mrak, mrak u kome će svoju verbalnu agresiju unaprediti u fizičko nasilje i obračune sa neistomišljenicima kakve sporadično gledamo u Beogradu, Šapcu, Vranju i drugde. To je slika napredne Srbije i nikakve priredbe povodom dana borbe protiv fašizma ne mogu maskirati karakter ovog i ovakvog režima“, saopštilo je udruženje „Čuvari grada“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari