Donete smernice za upotrebu mobilnih telefona u školama: Šta je dozvoljeno, a šta zabranjeno?

Ostavite komentar


  1. Kao roditelj necu pristati na ovu ucenu sve dok skole koriste kamere za nadzor ucenika! Sta ako se desi nesto pa nestane 2 minuta snimka kao kod Doljevca? Zato je uvek bolje da se ima vise izvora informacija! Naravno protiv sam zloupotreba ali ako se mogu snimati maloletnici(hmm nije li to zabranjeno) onda zasto se ne bi moglo vrsiti i snimanje u obratnom smeru!

  2. Uglavnom ok. Mada svi znamo da se kod nas pravila ne poštuju, pa će tako i sa ovim. Mislim da , oduzet telefon, za vreme nekog časa , treba vratiti učeniku na kraju tog časa, a ne da roditelji vijaju taj telefon. Možda rade istu smenu kao škola i kad da preuzme telefon? Takođe, misliom da nisusu svesni toga ovi što pišu pravila, zloupotreba je i od strane nastavnog kadra, jer nemilice troše vreme za „surfovanje“…ali mo sme da kaže – pa i učitelj(ca), nastavnik(ca) koristi telefon na času…?

  3. Unuk mi je treći razred osnovne škole,ima nasztavni predmet – Digitalni svet,da mu spremim drvenu ili plastičnu računaljke,legišter i tablicu za taj čas?

  4. Slučajno radim u prosveti,te imam iskustva sa telefonima. U mojoj školi,kada učenici ulaze u učionicu ostavljaju telefone u odgovarajuću posudu. Ali,naravno,dosetili su se pa neki stari telefon koji nije u upotrebi ostave u tu posudu a koriste onaj svoj,za prepisivanje,surfovanje po netu,slikanje i snimanje. Stalna borba sa njima,ne samo zbog telefona nego i drugih stvari. Voleo bih da roditelji koji su protiv oduzimanja tel.dodju par dana na časove i uvere se kakva je stalna borba sa decom,naravno ne sa svima,nego sa onima koje su upravo roditelji slabo ili nikako vaspitali.

Ostavite komentar


Društvo

Izraelski napad: Stanovnici Rafe u očaju 10

Izraelski napad: Stanovnici Rafe u očaju

Spontane proslave na ulicama Gaze u ponedeljak uveče nisu dugo trajale. Neposredno nakon što je Hamas objavio da je prihvatio sporazum o prekidu vatre koji su predložili Egipat i Katar, stigli su izveštaji o snažnim eksplozijama u istočnom delu Rafe, gde je izraelska vojska u ponedeljak ujutro naredila hitnu evakuaciju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.