Upozorenje direktora užičkog Vodovoda: Ako se ne smanji potrošnja vode u selima, slede restrikcije i isključenja potrošača 1Fabrika vode u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

Zbog neracionalne i povećane potrošnje vode za piće iz gradskog vodovoda u Užicu, pojedini potrošači, koji tu vodu koriste za zalivanje bašta i poljoprirednih useva, mogli bi biti isključeni sa vodovodne mreže.

Iako je gradska vlast, polovinim prošlog meseca, upozorila Užičane da vodu iz gradskog vodovoda ne koriste za zalivanje bašta i poljoprivrednih useva, a onima koji tu zabranu ne poštuju zapretila kaznama od 20.000 do 50.000 dinara, u pojedinim selima i dalje je zabeleženo ogromno povećanje potrošnje vode za piće.

Zbog toga bi, upozorio je danas direktor užikog JKP Vodovod, pojedini potrošači mogli biti isključeni sa vodovodne mreže.

„Povećana potrošnja“, kazao je direktor Duško Ljujić, „poslednjih sedam dana beleži se, pre svega, u Lunovom Selu i Drežniku, gde se troši mnogo više vode, nego što Vodovod može da isporuči“.

„U Drežniku se koristi tri puta više vode od uobičajene potrošnje, zajedno sa Zbojišticom i Skržutima. U Lunovom Selu ima 214 domaćinstava koji se snabdevaju sa rezervoara Crkvara i oni su, za tri sata tokom ovog jutra, potrošili 120 kubika vode, a njihova uobičajena dnevna potrošnja je 50 kubika. Vodu u Lunovm Selu nije imalo više od pola sela, jer ju je potrošila druga polovina potrošača koja je blizu tog rezervoara“, kazao je Ljujić.

On je podsetio građane na odluku Gradskog veća Užica kojom se zabranjuje  nenamensko korišćenje vode iz gradskog vodovoda, prvenstveno za zalivanje zasada.

„Razumemo malinare, ali kilogram maline je vredan kao deset tona vode“, kazao je Ljujić i nagovestio uvođenje restrukcija, ukoliko se potrošnja ne smanji.

„Još jednom pozivamo građane da racionalno troše vodu jer ćemo, u suprotnom, biti prinuđeni da uvedemo restrikcije i da nesavesne potrošače isključujemo sa mreže“, poručio je direktor užičkog Vodovoda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari