Uprava carina: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje 100 boca francuskih i italijanskih vina 1Foto: Shutterstock/rawf8

U kombiju strane registracije kojim su iz Austrije putovala trojica putnika, carinici su na graničnom prelazu Horgoš pronašli 18 kartonskih kutija sa 100 boca raznih francuskih i italijanskih vina, koje su oni pokušali da prošvercuju u Srbiju, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Prethodno je prilikom susreta sa carinicima vozač prijavio polovan nameštaj, dok su njegovi saputnici rekli da sa sobom nose lični prtljag.

„Кako se radi o specifičnoj akciznoj robi, njena tačna vrednost će tek biti komisijski utvrđena, ali se svakako radi o vinima poznatih robnih marki – Chateau La Fleur, Corton Grand Cru, Biserno, Vega Sicilia i druge, čije se tržišne cene kreću u rasponu od 100 do 3.000 evra po boci“, navodi se u saopštenju.

Uprava carina podseća da prema važećim propisima putnici u svom ličnom prtljagu mogu da ponesu i alkoholno piće, ali je količina ograničena na po jedan litar žestokog pića, penušavih ili likerskih vina, i jedan litar ostalih vina ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari