Upravni sud poništio odluku o doktoratu Siniše Malog

Ostavite komentar


  1. Upravni sud AV-a. Ništa drugo se i nije moglo očekivati. Srbijo mnogo si nisko pala.

  2. Dakle, vraća se Senatu na ponovno odlučivanje. Sa novim rektorom… Baš se pitam kakva li će nova odluka biti?

  3. Ljudi ima li kraja ovom ludilu?? Strasno staš dozvoljavam i ćutimo!!!

  4. Dajte mu najveće titule koje vlast srbije može da da,nek misli da vredi,a koliko vredi (nevredi)znamo.

  5. Ma nema ništa od te nasilne odluke.SNS gura mantru nepriznavanja svojih mana i grešaka u svim istupanjima,sto govori o kompleksu manje vrednosti SRS porekla.Bivsoj rektorki svi komplimenti.

  6. Super – hajdemo SVI na buvljak i kupimo diplome. Budemo i mi doktori (mada, čemu služi lažna diploma?)………….ej, zemljo kako ponižavaš ozbiljne ljude koji se bave strukom i regularno stiču diplome i titule……. Jadno……

  7. Znači lažni doktor kome je oduzeta titula doktora, ostala je samo lažni, postaje pravi sudskom odlukom? Sad je u rangu Šapića koji je takođe lažni doktor ali bez sudske presude. Ustvari, Šapić je ispred njega njemu nikakav sud nije ni oduzimao ni dodeljivao titulu. Mali Siniša, veliki bednik. Znači, Srbija nastavlja da gaji pamuk. Gaji i konoplju a od konoplje se prave odlični konopci. Trebaće.

  8. Kada je predsednik vlade izjavio svojevremeno da ministri mogu biti bez fakultetskih diploma,
    onda smo dosli na nivo da nekompetentni odlucuju o univerzitetskim diplomama i doktoratima.Najbolje je da ukinemo obrazovanje,kada su vec nepostovanjem odluka kompetentnih tela Univerziteta ukinuti i validni argumenti i uvedeni oni nestrucni i partijski.Zato su ukinuti i knjizevnici koji izvrcu ruglu nakaradne autoritarne sisteme, u kojima se ova vlast vrlo dobro prepoznaje.Ali svemu ima kraja .

  9. Nije važno ako beskrupulozno plagiraš nečiji rad. Važno je kako ga “braniš@ – I PRED SUDOM AKO TREBA!
    VAŽNO JE DA SI MINISTAR! Eee, Srbijo, jadna li si a i mi svi sa tobom zajedno!!!

  10. Znači kompjuterski program za proveru plagijata doktorskih disertacija je pogrešio?
    Ja znam da sudije pravnici ne znaju ništa o programiranju i algoritmima, ali da li je moguće da ste tako ogoljeno prevaranti?
    I verovatno potkupljeni ili ucenjeni???
    Molim da se objave imena i prezimena sudija u veću Upravnog suda.
    Da znamo sutra koga opet da izbacimo iz famoznih sudova, pa makar se EU bunila do sto jedan i natrag.
    Sram vas bilo!

  11. To BRUKA I SRAMOTA!!!! Hvala Bogu te su mi deca (fakuletski obrazovana) napustila ovu ZEMLJU DEMBELIJU.

  12. Ni profesori ni sudovi nisu reagovali na nalaz Komisije za akreditaciju od 2017. godine da je preko sto doktorata nastavnika na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, državnim i privatnim, stečeno na fakultetima koji nisu bili zakonski ovlašćeni za to. Izabrana je nova Komisija za akreditaciju, a ministar je preporučio da ustanove same odluče o tome. Svi nastavnici i dalje predaju na tim visokoškolskim ustanovama, još im se broj povećao. Nažalost niko iz medija nije reagovao, bave se i dalje jednim doktoratom, a karavani prolaze.

  13. Ne bi me cudilo da u presudi pise da mu se vrati titula ali sa post doktoratom, sa obavezom da na jesen neodlozno bude promovisan u akademika SANU. Srbijo???

  14. A istovremeno Upravni sud više od dve godine ne rešava predmete protiv nezakonitih postupaka državnih organa. Imam lično iskustvo sa dva predmeta pred tim sudom. Kakav bezobrazluk, pitajte ih koliko imaju nerešenih predmeta pa će sve biti jasno.

  15. Neverovatno
    Još malo pa će upravni sud ispravljati i ocene iz ispita. Autonomija univerziteta ne postoji.

  16. ako neki naprednjak ukrade nekom u srbiji neku stvar i ako taj vlasnik to na sudu dokaze sud ce tu stvar dodeliti naprednjaku jer je u ovoj takozvanoj drzavi njima dozvoljeno da kradu,lazu,varaju,uzurpiraju itd itd

  17. Obrazovanje u ovoj zemlji je unisteno a koncept bilo kakve diplome ukljucujyci i doktorsku je predmet podsmeha kod svih.

  18. Ma neka ga, nemojte da ste takvi. Još je Mali mali, hoće da bude doktor, ne gazite po decijim snovima.

  19. Izraz „Potemkinova sela“ treba zameniti sa „Vučićeva Srbija“.

  20. Nije to istina što vide tvoje oči i čuju tvoje uši! Istina je ovo što ti MI naspemo u glavu.. I tišina tamo!

  21. Ništa ti presuda neće pomoći. Presuda je politički čin, jer vlast kontroliše sudstvo.
    Teško tebi samim sa sobom…. Bolje o tome razmišljaj. O tvom doktoratu ne bih komentarisala, zna se kako ih završavate. To se vidi po vašem ophodjenju u svakodnevnom životu da niste akademski gradjani u nivou doktorata.

  22. Ma svi dpktorari u Srbiji koji se baziraju na filozofu Fukojame – o kraju istorije i procvatu kapitalisticke ekonomije su plagijati.Treba citati i ruske izvore.

  23. Kad se bude vraćala titula “dr” malom Siniši, možda bi mu za utehu valjalo sudski dodeliti još jednu doktorsku titulu na ime kamate za izgubljenu čast.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 8

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.