Upravni sud u Nišu poništio rešenje o oduzimanju dozvole kladionicama iza kojih stoji lokalni moćnik iz Vranja 1Foto: Sajt Upravnog suda

Upravni sud u Nišu poništio je rešenje Ministarstva finansija o oduzimanju dozvole kladionicama iza kojih stoji lokalni moćnik iz Vranja Dejan Nikolić Kantar, koji je u žižu javnosti stigao nakon pretnji lokalnom OK radiju u tom gradu, prenosi danas Insajder.

Sud je poništio rešenje i vratio predmet na ponovno odlučivanje, a Ministarstvu finansija je naložio da Kantaru nadoknadi troškove upravnog spora u iznosu od 26.000 dinara.

Posle odluke koja je doneta sredinom decembra, a uručena danas, firma „Koloseum gejm“ koja je do skoro bila u vlasništvu Dejana Nikolića Kantara moći će nesmetano da nastavi da radi i da priređuje igre na sreću.

Odluka je doneta uprkos zakonu koji propisuje da dozvolu za organizovanje igara na sreću sme da ima samo lice koje nije osuđivano za krivično delo u Srbiji ili stranoj državi, odnosno da nije teže povredilo ili ponovilo povredu propisa kojim se uređuje sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

Dejan Nikolić Kantar, kako je otkrio Insajder u emisiji „Pravda na Kantaru“, osuđivan je sredinom 2021. godine zbog nelegalnog klađenja.

O toj presudi, prema zakonu, Kantar je bio dužan da obavesti Upravu za igre na sreću Ministarstva finansija.

On to nije učinio, pa je Uprava za igre na sreću postupak kontrole i potencijalnog oduzimanja dozvole firmi Dejana Nikolića Kantara pokrenula po službenoj dužnosti u avgustu, posle upita Insajdera.

Rezultat je bio oduzimanje dozvole za rad sredinom oktobra, ali je pre toga Dejan Nikolić prebacio vlasništvo firme na Milorada Nikolića, što je omogućilo da Upravni sud poništi rešenje Ministarstva finansija o oduzimanju dozvole za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari