Uređuje se park Putnikovo u Zrenjaninu 1Foto: M. P.

Sadnjom četinara i lišćara, koje obavljaju radnici komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“, nastavlja se uređenje parka „Putnikovo“ u Zrenjaninu započeto ovog leta, kada je postavljeno novo dečije igralište.

U toku je sadnja borova, svilenih borova, jela, kedrova, breza, jasena, lipa, pri čemu se vodi računa da se nove sadnice uklope u postojeći sadni materijal, a ukupno će biti zasađeno više stotina mladica.

Kako je najavljeno, osim sadnje u svim delovima parka, formiraće se posebni drvoredi, uz novi trotoar duž ulice Prilepski red u zoni parka i uz dečje igralište, a biće izgrađena i trim-staza, koja će se protezati oko celog parka.

Prema projektu rekonstrukcije parkovskog prostora, na površini od 3,3 hektara u zrenjaninskom naselju Putnikovo iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije opredeljeno je proletos 2.3 miliona dinara. Sredstva su dobijena na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Park „Putnikovo“ omeđen je ulicama Vojvode Putnika, Prilepski red, Klisurskom i Bagljaškim kanalom, koji jedini kvari ambijent ove celine jer je u potpunosti zapušten, a voda u njemu je crna i smrdi. Iako projektovan za atmosferske vode, Bagljaški kanal je postao leglo zaraze, a ovom neslavnom bilansu doprinose nesavesni građani ali i nadležni, koji ne ispunjavaju obećanje da će ga zaceviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari