Zbog čega su se sinovi Petra Panića ponovo našli u žiži javnosti? 1Foto: Instagram/MUP Srbije

Uroš Panić, sin Petra Panića, nekadašnjeg telohranitelja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, ponovo se našao u medijima nakon što je saopšteno da su dve osobe uhapšene zbog organizovanja prostitucije, a da se za još dve traga.

Prema saopštenju Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu U. P. i M. P. su nekoliko sati pre hapšenja napustili teritoriju zemlje i za njima je raspisana potraga.

Više medija je prenelo da se radi o Urošu i Milošu Paniću, sinovima Petra Panića.

Kako je saopštilo tužilaštvo, njih dvojica, kao i V. S. i S. L. koji su uhapšeni, sumnjiče se da počinili krivično delo Posredovanje u vršenju prostitucije.

Njima se stavlja na teret da su na teritoriji Zemuna i Savskog venca, podsticali i organizovali predaju oštećenih ženskih lica drugim licima radi prostitucije. Oni se sumnjiče da su na različitim internet stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara.

“Osumnjičeni V.S. je napravio nalog na društvenoj mreži Instagram, koji je bio javan i na kojem je postavio oglas da zbog povećanog obima posla nudi posao maserke, navodeći da je dnevna zarada 100 evra, a takođe je napravio i internet sajt preko kojeg je nudio usluge tantričke masaže. Cene seksualnih usluga su odredili osumnjičeni kojima su oštećene odvajale od 50 odsto do 70 odsto zarade, a ostatak zadržavale za sebe. Procenat novca koji je pripadao osumnjičenima su ostavljale u kafiću u Beogradu na vodi ili su po novac na adrese u Zemunu dolazili osumnjičeni i njima bliska lica”, navodi se u saopštenju.

O Urošu Paniću se u medijima pisalo i u martu prošle godine nakon što je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavio snimak iz luksuznog automobila marke “Lamborgini” na kom vređa pripadnike policije dok vozi velikom brzinom.

Ubrzo se u pojavila informacija da je u pitanju sin Petra Panića, za koga su mediji pisali da je u kumovskim odnosima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je demantovao da je Uroš Panić Vučićev kum.

Nakon reakcije Novog policijsko sindikalnog saveza, u kojem su zahtevali od policije da reaguje i u skladu sa zakonom procesuira Uroša Panića, MUP je na svojoj instagram stranici objavio informaciju da su zaplenili navedeni automobil.

MUP je ubrzo saopštio da je proverama ustanovljeno da je ovim automobilom od 2. februara do 18. marta 2023. godine počinjeno sedam saobraćajnih prekršaja, te da se radi na utvrđivanju ko je upravljao vozilom. Za sam Lamborgini se ispostavilo da je u vlasništvu firme za iznajmljivanje automobila. Vlasnik firme je, kako su pisali mediji, Petar Panić.

Paralelno sa utvrđivanjem ko je počinio saobraćajne prekršaje, iz MUP-a se nisu izjašnjavali da li su podneli i krivičnu prijavu. Prijavu je, međutim, podneo narodni poslanik Đorđe Miketić, sumnjičeći Uroša Panića za nasilničku vožnju, ali nije poznato da li se po prijavi postupalo.

Šest meseci kasnije, opet se pisalo o Paniću i opet je povod bio snimak koji se pojavio na društvenim mrežama. Naime, na snimku koji su preneli regionalni mediji vidi se grupa mladića koja učestvuje u tuči. U jednom trenutku, jedan od učesnika je ušao u kola i prešao preko nogu mladića koji je ležao na putu.

Kako su pisale Vijesti, na licu mesta je prisustvoao i Uroš Panić, ali nije učestvovao u tuči. Sam slučaj je ostao bez epiloga, pošto niko nije podneo krivičnu prijavu, a i sam mladić koji je pregažen je rekao da nema nikakve povrede.

Prema istim izvorima, Panić je i godinu dana pre toga imao problema sa zakonom u Budvi. Naime, on je tada bežao od saobraćajne policije, zbog čega je dobio kaznu od 300 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari