Uručeni ključevi nove kuće za porodicu Vukojević iz Leposavskog Polja 1Nva kuća za porodicu Vukojević Foto: Kancelarija za KiM

Zamenik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Borislav Tajić uručio je danas ključeve novoizgradjene kuće porodici Vukojević iz Leposavskog Polja, za čiju je izgradnju Кancelarija izdvojila više od 2,8 miliona dinara.

Time je rešeno stambeno pitanje jedne od socijalno najugroženijih porodica na teritoriji opštine Leposavić, saopšteno je iz Kancelarije, a Tajić je rekao da će uskoro još pet porodica na isti način rešiti stambeno pitanje.

„Stanovi su izgrađeni i spremni za raspodelu. Ovakvu vrstu pomoći samo u prethodne dve godine u opštini Leposavić dobilo je preko 170 domaćinstava, što kroz izgradnju, rekonstrukciju svojih stambenih objekata i potrebne pomoći u gradjevinskom materijalu za poboljšanje uslova stanovanja. Tu su i pomoći koje se tiču dogradnje za višečlane porodice, nastavak započete gradnje“, kazao je Tajić, prenosi Kancelarija.

U sopštenju se podseća da je ključeve nove kuće porodci Vukojević trebalo da uruči direktor Кancelarije za КiM Petar Petković, ali mu vlasti u Prištini nisu dozvolile da uđe na Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari