Uskoro će se znati koliko je studenata dobilo mesto u novosadskim domovima 1Foto: G. Nonin

Konkurs za smeštaj studenata starijih godina u domove Studentskog centra Novi Sad, koji je trajao od 16. septembra je završen.

Koliko studenata će se, od njih 2.749 koliko ih je konkurisalo, useliti 15. novembra, biće poznato nakon isteka roka za žalbe, odnosno 9. novembra.

Tada će biti utvrđena i konačna rang lista, pa će biti poznato i koliko budućih visokoškolaca će se useliti u domove u Zrenjaninu, Somboru i Novom Sadu.

Na konkursima su se bodovali uspeh, prihod, prosečna ocena ESP bodova, godina studija, godine studiranja i korektivni faktor.

Kako se ukupno raspodeljuje 3.004 slobodnih mesta, od čega 2.653 u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, odnosno 143 mesta u Somboru, pri čemu je 397 brucoša već useljeno, studentima ostalih godina, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta.

Deset odsto smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih
društvenih grupa. U domovima u Novom Sadu je iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, odnosno za
međunarodnu razmenu je rezervisano 40, dok će 20 mesta biti ekonomska.

Očekuje se izgradnja još jednog doma

„U saradnji s gradskim i pokrajinskim službama razgovaramo o obezbeđivanju adekvatne lokacije za izgradnju još jednog studentskog doma, u kom bi bio obezbeđen smeštaj za više stotina studenata“, najavljuje Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari