Uprava pritvorske jedinice u Sheveningenu obavestila je Pavla Strugara da je pod merama pojačanog nadzora – rekao je juče agenciji Beta Strugarov branilac, advokat Goran Rodić. On je naveo da je uprava Strugaru, kao razlog pojačanog nadzora, navela to što je Crna Gora raspisala poternicu za njegovim sinom Predragom Strugarom protiv koga je 1.

Uprava pritvorske jedinice u Sheveningenu obavestila je Pavla Strugara da je pod merama pojačanog nadzora – rekao je juče agenciji Beta Strugarov branilac, advokat Goran Rodić. On je naveo da je uprava Strugaru, kao razlog pojačanog nadzora, navela to što je Crna Gora raspisala poternicu za njegovim sinom Predragom Strugarom protiv koga je 1. avgusta podignuta optužnica za ubistvo 23 civila albanske nacionalnosti, u selu Kaluđerski Laz kod Rožaja, u vreme NATO intervencije 1999. godine.
Rodić je rekao da je telefonom razgovarao sa Pavlom Strugarom, ali nije izneo detalje tog razgovora. On je samo rekao da je svog branjenika obavestio da nije uhapšen njegov sin, koga će takođe zastupati u sudskom postupku protiv njega. Advokat je dodao da ima obaveštenje od porodice da se generalov sin Predrag Strugar nalazi na godišnjem odmoru.
Od osmorice oficira bivše Vojske Jugoslavije, koji su optuženi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Kaluđerski Laz, uhapšeni su njih petorica. Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica saopštila je pre dva dana da se Predrag Strugar i Radomir Đurašković nalaze u Srbiji, a da u pritvoru još nije jedna osoba iz grupe optuženih oficira, ali da je „locirana“.
Suđenje oficirima koji su optuženi za događaje u Kaluđerskom Lazu trebalo bi da počne u septembru, pred Višim sudom u Bijelom Polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari