Dolaskom proleća u Beču nastupa i vreme Uskršnjih vašara. Spoj austrijskih običaja i bečkih kulinarskih čarolija, koji odlikuje ove vašare, mami svake godine mnoge stanovnike „carskog grada“, ali i turiste. Uskršnji vašari u austrijskoj prestonici održavaju se na više različitih lokacija i idealni su za ljubitelje kreativnih, dragocenih i nesvakidašnjih poklona.

Na trgu Frajung, recimo, posetioci mogu da nađu ručno pravljene keramičke figurice, nakit, razne vrste cveća, uskršnja jaja ili pak razne vrste uskršnjih zeka od čokolade. Za ljubitelje umetničkih dela i radova zanatlija idealan je pak vašar na trgu Am Hof u centru Beča, gde posetioci mogu i sami da učestvuju u procesu izrade nekog predmeta.

Svakako najveći i najpoznatiji Uskršnji vašar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun. Više od 45 izlagača posetiocima nudi izvanredne rezbarije od drveta, umetničke predmete od stakla i keramike, mirišljave sapune i kupke, te razne ručno pravljene dekorativne predmete za predstojeće uskršnje praznike.

Beč je ove godine ostvario dosad najveći broj noćenja u mesecu martu: 867.000, što je plus od 3,3 odsto u poređenju sa martom prošle godine. Broj noćenja u prvom kvartalu 2011. iznosio je 1.996.090 i bio je za 1,8 odsto iznad istog perioda prošle godine. Prosečna popunjenost hotelskih kreveta od januara do marta iznosila je 42,5 odsto, a soba 53 odsto. Neto promet od noćenja u bečkim hotelima, za januar i februar, iznosio je ukupno 45,3 miliona evra i premašio ostvarenu vrednost prošle godine za 5,3 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari