Uslovna kazna zatvora načelnici Pećkog okruga 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Osnovni sud u Mitrovici osudio je na šestomesečnu uslovnu kaznu zatvora, načelnicu Pećkog okruga Vinku Radosavljević, zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe 2018. godine kada je vršila funkciju savetnice u Ministarstvu lokalne samouprave u kosovskoj vladi, navodi kosovski portal na albanskom jeziku „Zakletva pravdi“.

Kako prenosi KoSSev, u sredu su osuđena i dva člana Srpske liste zbog zloupotrebe službenog položaja. Osuđen je i gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović zbog toga što je „s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi za lovačko udruženje Kaljaj’ u ovoj opštini, prekoračio svoje dužnosti i ovlašćenja i povredio prava drugog lovačkog udruženja“, prema presudi suda u Mitrovici.

Radosavljević je prekršila administrativno uputstvo, time što je dozvolila njenom bratu od tetke da upravlja službenim automobilom marke „Jeep“.

„Ona je optužena da je u suprotnosti sa administrativnim uputstvom koristila službeno vozilo u privatne svrhe, dajući da njime upravlja njen brat od tetke, kojim su pokušali da idu u Srbiju, ali su zaustavljeni na granici, na Jarinju“, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Kako se navodi u optužnici, za prelazak Jarinja nisu imali odgovarajuću dokumentaciju i validno ovlašćenje. Presuda je izrečena nakon što je optužena Radosavljević priznala krivicu na glavnom pretresu. Međutim, kako prenosi Zakletva za pravdu, Radosavljević se na prvom ročištu održanom 12. decembra 2019. izjasnila da nije kriva.

Ova funkcionerka Srpske liste u obavezi je da uplati 20 evra na ime paušala, te 50 evra na ime „kompenzacije oštećene strane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari