UST: Postići jedinstvo u izboru kandidata za izborne članove Visokog saveta sudstva 1Foto: Stanislav Milojković

Upravni odbor Udruženja sudija i tužilaca (UST) Srbije poručio je danas da je neophodno postići jedinstvo u cilju izbora najboljih kandidata za izborne članove Visokog saveta sudstva (VSS) i Državnog veća tužilaca (DVT), imajući vidu značaj predstojećih izbora za buduće sazive tih tela, saopšteno je iz te organizacije.

Zaključeno je da se ne sme dozvoliti da se partikularni interesi stave ispred interesa pravosuđa, pa su zato pozvani sudije i tužioci da između sebe i po sopstvenoj savesti biraju svoje predstavnike, navodi se u saopštenju posle današnje sednice UO UST.

Upravni odbor UST je ukazao i da nevladine organizacije, koje nisu predstavnici sudija i tužilaca, već deo NVO sektora sa različitim aktivnostima i projektima, ulažu vanredne napore da uspostave uticaj u predstojećem izbornom procesu za VSS i DVT.

Zbog toga su sudije i tužioci pozvani da odgovorno razmisle i poverenje poklone onim kandidatima za koje smatraju da imaju stručne i lične kvalitetete, profesionalni integritet i koji će biti spremni da se bore za kolege po svaku cenu, „a ne onima preko kojih bi se na najlakši način ostvario neki pojedinačni interes ili interes trećih lica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari