Usvojen sporni budžet opštine Batočina, novinar N1 udaljen sa javne sednice 1Foto: D.B.

U Batočini je jutros usvojen budžet protiv koga se pubunila, ne samo opozicija, već i pojedini članovi vladajuće stranke.

Kao što je „Danas” juče najavio u Batočini je jutros, pre početka skupštinske sednice lokalnog parlamenta na kojoj je usvajan budžet za narednu godinu, održan protest.

U pola devet ispred zgrade opštine okupili su se građani Batočine sa transparentima, na kojima je pisalo „Stop krađi”, „Zdravko odlazi” i „Za Batočinu”.

Njihov motiv, kao što smo već pisali je reagovanje na šestogodišnju politiku predsednika opštine Batočina Zdravka Mladenovića, koji je potpuno rukovođenje gradom posvetio ličnim i partijskim interesima, zanemarivši pritom sve interese građana ovog mesta u Šumadiji.

U prilog ovoj tezi ide i činjenica da je čaetvoro odbornika vladajuće SNS stranke u lokalnom parlamentu prešlo na stranu grupa građana „Sloboda” i „Izlečimo opštinu”, a koje su protest inicirale.

Milan Pavlović, ispred batočinske odborničke Grupe građana „Sloboda”, izjavio je za medije da „Batočina kao opština više ne postoji, već da je to samo privatna firma koja služi za servisiranje ličnih usluga ljudi koji su bliski vastima”, dok čitavo mesto već šest godina, otkako je Mladenović na njegovom čelu, stagnira i propada.

Zakonski zastupnik druge Grupe građana „Izlečimo opštinu”, koja je organizovala protest, Dragan Biočanin, obratio se okupljenim Batočincima pre sednice i objasnio zbog čega je predloženi budžet nakaradan.

– Pre svega, podvukao sam da je po predloženom budžetu izdvojeno 40 milona za sport, a svi znamo da sport kod nas samo služi, o čemu se piše ne samo u Batočini, samo za pranje para i razne malverzacije – istakao je Biočanin, koji je, inače, član opštinskog odbora za usvajanje budžeta.

Za budžet, kako kaže, nije glasao, ali je on, ipak, danas usvojen jer naprednjaci u Batočini imaju „tanku” većinu, 15 naspram 14 odbornika opozicije ili onih bivših pripadnika SNS koji su prešli na drugu stranu.

Inače, reporter televizije N1 Milan Nikić, koji je sa ovog događaja izveštavao, udaljen je sa sednice na kojoj je budžet usvajan.

Predsednik opštine Mladenović, pitao ga je „da li je akreditovan”, na šta mu je on odgovorio „da je sednica javna”.

Kolegi Nikiću odbornici SNS-a u batočinskom lokalnom parlamentu su dobacivali uvrede, a Mladenović je pozvao i policiju da ga udalji.

Zanimljivo je da se batočinska policija nije odazvala na poziv prvog čoveka ove varošice.

– Najgora vlast, ikada, u poslednjih više od 30 godina, od kada postoji višestranačje u Srbiji –  bio je komentar građana okupljenih ispred opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari