– Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kaže da su se u prošloj godini osetile prave razmere krize u Pirotu jer je došlo do smanjenja novčanih sredstava iz Republike, a i prihoda u džepovima građana.

– Prošle godine su nam rapidno smanjeni transferi za više od milion evra – rekao je Vasić.

On je dodao da su zbog krize i smanjenih sredstava morali da odustanu od nekih planiranih investicija i projekata.

– Put od sela Brlog do Dojkinaca bio je planiran u 2009. godini, zatim put dužine četiri kilometra od Koprivštičkog krsta prema Zavojskom jezeru kao i put koji povezuje selo Veliki Jovanovac sa magistralnim putem Niš – Dimitrovgrad. To nismo mogli da uradimo jer smo bili uskraćeni za sredstva Ministarstva za infrastrukturu. Imali smo i dogovor sa Ministarstvom sporta da počnemo rekonstrukciju Omladinskog stadiona u Pirotu po principu pola-pola, ali i njima su smanjeni budžeti i zato smo odustali od planiranih projekata – kaže Vasić.

Govoreći o planovima za ovu godinu, Vasić kaže da i u ovoj godini očekuje smanjenje transfera za dodatnih 95 miliona dinara.

– Nadam se da ćemo završiti velike projekte kao što su regionalna sanitarna deponija čija je vrednost pet miliona evra. Očekuju nas i veliki radovi gradske Toplane koja je sa nemačkom razvojnom bankom KfW potpisala ugovor od milion i po evra za rekonstrukciju kotlarnice Centrala. Kandidovali smo se i za sledeću fazu projekta KfW 4 jer želimo da izgradimo potpuno novu kotlarnicu na lokaciji Senjak kako bismo i taj deo grada efikasno snabdevali toplotnom energijom – rekao je Vasić. Prema njegovim rečima, veliki radovi se očekuju i u Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija.

– Očekuje nas završetak izgradnje kanalizacije u selu Krupac i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i završetak radova na kanalizaciji u selu Poljska Ržana i nastavak rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu i uvođenje daljinske kontrole i nadzora nad celokupnim sistemom vodosnabdevanja – kazao je Vasić, dodajući da u ovoj godini očekuje nastavak izgradnje putne mreže i sportskih terena, kao i rekonstrukciju Omladinskog stadiona u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari