Užičane uznemirio otvoren kovčeg na groblju, nadležni kažu da je reč o uleganju zemlje 1Groblje Sarića Osoje, Foto: Ana Milošević

Prethodnih dana, redakciji Danasa javilo se nekoliko uznemirenih Užičana, koji su, nakon što su na groblju Sarića Osoje naišli na otvoren kovčeg pomislili da je reč o skrnavljenju, ali nadležni ističu da su topljenjem snega otkrivene posledice uleganja zemlje.

– Naišli smo na grobno mesto koje nije prekriveno zemljom i ugledali kovčeg bez poklopca, u kome je bio pokojnik, kažu naši sagovornici.

Bilo je ujedno tužno i jezivo, nismo znali kako da se ponašamo, kaže jedan Užičanin, koji je otišao na to groblje kako bi zapalio sveću svom rođaku i zatekao neprijatnu scenu.

Njegova sugrađanka za Danas kaže da je videla isto, ali i razgovarala sa članovima porodice pokojnika, koji su bili zabrinuti i tužni.

– Pokušavali su da dobiju Bioktoš, a policiju su pozvali, ali nije nadležna. Tu su psi, mačke, a kovčeg otvoren. Nisu se smeli pomeriti odatle dok ne saznaju šta se desilo i grobnica ne bude pokrivena, priča naša sagovornica.

Užičane uznemirio otvoren kovčeg na groblju, nadležni kažu da je reč o uleganju zemlje 2
Groblje Sarića Osoje, Foto: Ana Milošević

Kako Danas saznaje, porodica je u međuvremenu uspela da kontaktira nadležne u Javno komunalnom preduzeću Bioktoš, u Radnoj jedinici Gradska groblja.

– Znamo za taj slučaj, rešili smo problem. Shvatamo da je uznemirujuće, ali desilo se uleganje zemlje i provaljivanje kovčega. Nema govora o skrnavljenju grobnice. Ljudi su bili prisutni kada smo došli i pokrili kovčeg, kaže za Danas Dragan Marjanović, rukovodilac Radne jedinice Gradska groblja.

On objašnjava da je reč o pojavi tipičnoj za zimski period, zbog topljenja snega i povećane vlažnosti zemlje.

– U zavisnosti od vrste kovčega, može se desiti da i on bude oštećen, kaže Marjanović i dodaje da se u tim situacijama, nakon zatvaranja kovčega radi novo nasipanje zemlje.

– Sve je bilo pod snegom i to se nije videlo. Postalo je očigledno kada se sneg otopio, a čim smo obavešteni, intervenisali smo, kaže Marjanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari