Užice: Blokada saobraćaja i ove subote 1Blokada u Užicu/Foto: Nenad Kovačević

Blokada saobraćaja u Užicu biće i ove subote, 8. januara, od 13 časova, na magistrali ka Beogradu i Zlatiboru, kod Ložioničkog mosta.

Poziv na protest je uputila Ivana Parlić, predsednica Gradskog odbora Narodne stranke.

„Javno pozivam kolege iz užičke opozicije, sindikata i ekoloških organizacija, kao i sve slobodne građane Užica i okoline, da podržimo blokadu na Zlatiborskom putu, kod Ložioničkog mosta u subotu, 8. januara u 13 časova“, navodi se u saopštenju predsednice Narodne stranke u gradu.

Ona je za Danas objasnila da bi protest trebalo da traje jedan sat, od 13 do 14 časova, a potom podsetila na to da je osnovni zahtev protesta „povlačenje uredbe Vlade Srbije o području posebne namene za projekat Jadar, koji kompanija Rio Tinto pokušava da realizuje“.

„Tek kada se povuče taj ključni dokument, to će značiti zaustavljanje Rio Tinta. Sve ostalo je šminka“, poručila je Parlić i navela da, u ovom trenutku, ne zna ko će se od stranaka i organizacija odazvati njenom pozivu na protest.

„Osim nas, niko od opozicionih stranaka i ekoloških organizacija nije podržao prethodnu blokadu, 3.januara“, rekla je Parlić.

Dr Željko Bacotić, predsednik užičkih demokrata, naveo je za Danas da ta stranka nije pozivala građane na prethodni protest, 3. januara, te da to nije učinila ni ovoga puta.

„Msilim da nema potrebe za soliranjem, već je potrebno da se sinhronizuju aktivnosti. S druge strane, to nisu stranački protesti, već izraz šireg i građanskog nezadovoljstva i protesta“,  kazao je za Danas Bacotić i objasnio da će članovi i simpatizeri te stranke i građani sami odučiti da li će učestvovati u najavljenoj blokadi.

I Aleksandar Veselinović, predsednik Gradskog odbora SSP, kazao je za Danas da ta stranka „nije pozivala građane i svoje članstvo na protest, ali da će svako od njih odlučiti da li će mu se pridružiti“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari