Užice: Epidemijsko stanje bolje, ali vanredna situacija ostaje 1Foto: Nenad Kovačević

„Epidemijska situacija u Užicu i dalje je nestabilna, iako je smanjen broj pregleda, novoinficiranih i onih koji su na lečenju“, ocenila je dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica i poručila da se i dalje moraju poštovati propisane mere.

„Situacija je malo bolja, nego ranije. Pratićemo stanje, ali još uvek se nisu stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije“, rekla je gradonačelnica.

U tom gradu, drugi put od početka pandemije, vanredna sutacija je uvedena 23.novembra prošle godine.

Prema zvaničnim podacima, u kovid bolnici u bivšoj kasarni i Opštoj bolnici u Užicu, trenutno je 189 kovid pozitivnih pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima. Tokom prethodnog dana, pregledane su 42 osobe, primljeno je 15, a otpušteno sa lečenja pet pacijenata.

U celom Zlatiborskom okrugu, u 17 organizacionih jedinica Zdravstvenog centra Užice, juče je pregledano 500 građana, od kojih je 27 primljeno na lečenje, a otpušteno 13 pacijenata. Trenutno, u tim ustanovama, smešteno je 336 kovid bolesnika, od kojih je 11 na respiratorima.

Zavod za javno zdravlje Užice je saopštio da je u tom okrugu, prethodnog dana, infekcija potvrđena kod 75 lica, što je znatno manje, nego krajem decembra prošle godine. Najviše ih je u Užicu (32), potom Prijepolju (14), Priboju i Požegi po 11, Čajetini i Bajinoj Bašti po tri, i u Arilju jedna osoba.

U tom okrugu, od početka epidemije, potvrđeno je 15.477 slučajeva infekcije, od kojih je najviše u Užicu (5.168).

Užički Zavod, nadležni u Opštoj bolnici i Zdravstvenom centru Užice i dalje ne saopštavaju dnevnu statistiku o broju testiranih i preminulih.

 

Vakcinisalo se 3.000 Užičana

Gradonačelnica je rekla da se, od 20.januara, vakcinisalo oko 3.000 građana Užica i da je gradu, do sada, isporučeno 4.500 vakcina. Prethodno su, Fajzerovu vakcinu, primili užički zdravstveni radnici, koji su u kovid sistemu. Trenutno, kako je rekla, građani mogu da prime samo kinesku vakcinu na šest punktova u Domu zdavlja i dva u ambulanti u Sevojnu, a od sutra i u Gradskom kulturnom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari