Užice: Odbornici dali saglasnost na koncesioni ugovor između Grada i "Bečej prevoza" 1Foto: Grad Užice

Na poslednjem ovogodišnjem skupštinskom zasedanju data je saglasnost na Programe poslovanja javnih preduzeća i na nacrt javnog ugovora o poveravanju obavljanja delatnosti javnog linijskog prevoza putnika

Kako je rekao Srđan Nedeljković, član Gradskog veća za javna preduzeća, programi poslovanja Bioktoša, Vodovoda, Niskogradnje, Gradske toplane, Deponije Duboko, Užice razvoja, Stana i Velikog parka „zasnovani su na realnim prihodima, a pored redovnih aktivnosti u svim  preduzećima planirane su i investicije“.

Na ovom, 15. skupštinskom zasedanju, data je saglasnost i na nacrt javnog ugovora o poveravanju obavljanja delatnosti javnog linijskog prevoza putnika u Užicu.

Slobodan Šiljković, član Gradskog veća za saobraćaj, podsetio je da je projekat javnog privatnog partnerstva započet pre godinu dana, a da bi Užice od 1. januara trebalo da i zvanično dobije novog prevoznika.

-On će morati da ispuni uslove predviđene ugovorom. To su, između ostalog, energetski efikasna vozila na komprimovani prirodni gas. „Bečej provoz“ će imati obavezu da izgradi jednu kompresorsku stanicu za punjenje autobusa, a nakon toga da obezbedi tiketing sistem, vredan oko 800 hiljada dinara mesečno – rekao je Šiljković.

On je dodao da će nakon potpisivanja ugovora biti definisani i rokovi za uspostavljanje novog sistema i zamenu vozila.

Odbornici su saglasnost dali i na Program energetske efikasnosti Grada Užica, za period od 2021. do 2024. godine.

Imenovani su članovi Zelenog saveta i Saveta roditelja Grada Užica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari