Užice: Otežan saobraćaj, čiste se ulice po prioritetima, ali i one ka zdravstvenim ustanovama 1Foto: Ana Milošević

Prioritet u čišćenju snega imaju trase linija gradskog i prigradskog prevoza, pristup Kovid bolnici, Zdravstvenom centru, Domu zdravlja, javnim površinama i svim javnim ustanovama.

-Bili smo spremni za najavljeni narandžasti meteoalarm i veću količinu padavina – kaže Srđan Nedeljković, član Gradskog veća za javna preduzeća. i ističe da je zbog toga juče i danas veliki broj mehanizacije javnih preduzeća na ulicama i putevima.

-Imali smo problem na putnom pravcu Volujac – Jelova Gora i Ponikve – Kadinjača, gde se sneg stalno vraća na kolovoz zbog stalnih nanosa vetra – objašnjava Nedeljković i naglašava da se gradske ulice intenzivno čiste sve vreme.

U toku dana nije bilo prijava zbog problema sa grejanjem, a vodovodne cevi, uglavnom stare, azbestne, koje su prethodnih zima učestalo pucale, za sada odolevaju niskim temperaturama.

Užice: Otežan saobraćaj, čiste se ulice po prioritetima, ali i one ka zdravstvenim ustanovama 2
Srđan Nedeljković, Foto: Grad Užice

Težak sneg na nekoliko lokacija u Užicu uslovio je probleme sa isporukom struje, ali ekipe užičke Elektrodistribucije su ih otklonile u toku dana.

Problema imaju radnici Javno komunalnog preduzeća „Bioktoš“ pri iznošenju smeća u visokim zonama grada, zbog teškog prilaza kantama i kontejnerima.

-Radimo na tome, a ekipe Bioktoša su na terenu, intenzivno čiste trotoare i posipaju kalcijum – hlorid, kaže Nedeljković.

Užice: Otežan saobraćaj, čiste se ulice po prioritetima, ali i one ka zdravstvenim ustanovama 3
Foto: Grad Užice

Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”, koje je nadležno za koordinaciju i nadzor, ističe da je, za razliku od jučerašnjeg dana kada su neki polasci otkazani, gradski i prigradski prevoz danas funkcionisao bez većih problema.

-Par polazaka je kasnilo, ali  situacija je stabilizovana u toku prepodneva. Olakšavajuća okolnost je što traje raspust i ne moramo brinuti o đačkim polascima – kaže Maksimović.

Užice: Otežan saobraćaj, čiste se ulice po prioritetima, ali i one ka zdravstvenim ustanovama 4
Nikola Maksimović, Foto: Grad Užice

Saobraćaj je otežan, a na gradskim ulicama je povećan broj mehanizacije JP Niskogradnja.

Ovo preduzeće na prohodnosti puteva radi sa svoja tri kamiona, posipačima, traktorima i grejderima. Dodatna mehanizacija je poslata na Ponikve, prema Lužničkoj dolini, odnosno Trnavi.

-Seoskim mesnim zajednicama isporučili smo potrebne količine rizle, soli i mehanizaciju još u novembru i decembru. Kada završimo čišćenje ulica prvog, drugog i trećeg prioriteta, potrudićemo se da očistimo i sve druge puteve i ulice, po zahtevima građana – kaže Maksimović za Danas.

Užice: Otežan saobraćaj, čiste se ulice po prioritetima, ali i one ka zdravstvenim ustanovama 5
Foto: Grad Užice

U toku narednih dana očekuju se još niže temperature, moguće je stvaranje poledice i leda, što ne predstavlja problem samo vozačima, već i pešacima.

Maksimović apeluje na građane da ne koriste svoje automobile već javni prevoz, ali i da očiste trotoare ispred svojih lokala i objekata.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari