Užička skupština odlučuje o poslovanju javnih ustanova, već izmenjenim nazivima ulica i smenama dvojice direktora 1Foto: Grad Užice

Na današnjoj sednici Skupštine grada, koja je u toku, odbornici bi trebalo da usvoje izveštaje o radu gradskih javnih ustanova, odluče o prodaji gradskih parcela, izmenama naziva ulica, pa i o razrešenjima direktora JP Veliki park i JKP Bioktoš.

Posle skoro dve godine, a zbog protivepidemijskih mera, sednica se, umesto u sali užičkog pozorišta, ponovo održava u svečanoj sali Skupštine grada.

Opozicioni odbornici iz redova Zdrave Srbije i Zavetnika su zamerali poslovodstvima većeg broja ustanova na planiranom povećanju broja zaposlenih i tvrdili da su to „stranačka zapošljavanja“, na šta su direktori tvrdili da su ta zapošljavanja „u skladu sa sistematizacijom radnih mesta“.

Zamerali su i na, kako su rekli, velikim platam u Turističkoj organizaciji Užica,  na šta je Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnika, reagovao i rekao da su prosečne zarade u gradskim javnim ustanovama oko 60.000 dinara.

Iako se table sa novim nazivima ulica u gradu već danima postavljaju, Skupština će se tek danas, naknadno, izjasniti o predlogu odluke o izmenama naziva tih ulica.

Nakon ostavke direktora JKP Bioktoš Olivera Ristanovića, odbornici će odlučivati o predlogu gradske vlasti da na tu dužnost postavi Natašu Milović Stefanović (SNS) iz gradske Uprave za infrastrukturu i razvoj.

Umesto Branka Bogićevića, čije razrešenje sa mesta direktora JP Veliki park je pokrenulo Gradsko veće, zbog gubitka tog preduzeća u prošloj godini u iznosu od oko četiri miliona dinara, gradska vast je predložila  Vesnu Petrić Tomašević iz užičkog Fonda zdravstvene zaštite, o čemu bi odbornici trebalo da se izajsne.

Na dnevnom redu je čak 36 tačaka o kojima će skupština odlučivati tokom dana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari