Užički odbor SSP traži rasformiranje komisije nadležne za seču drveća 1Foto: Nenad Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se hitno rasformira gradska komisija nadležna za procenu na osnovu koje se seče drveće, jer svojim „nestručnim delovanjem vrši ekocid u Užicu“.

Kako navode u svom saopštenju, najnovije “žrtve novokomponovane SNS komisije“, su breze koje su decenijama krasile dvorište Prve osnovne škole kralja Petra II, za koje je ova komisija, kako kažu, na sugestiju direktora Danijela Radevića, utvrdila da ugrožavaju bezbednost.

-Građani Užica neće više trpeti samovolju SNS partijskih funkcionera i gledati kako se zelene površine uništavaju i nestaju. Nestao je i ogoleo Mali park, uništili su zelene površine Velikog parka i posekli velelepne borove, posekli su kapitalne primerke drveća na plaži i drvorede na glavnoj i sporednim ulicama, nestalo je drveće oko pozorišta, piše u saopštenju užičke Stranke slobode i pravde.

-Sada su se okomili na školska dvorišta i na šumu iznad Muzeja, gde je prored sve vidljiviji. S druge strane gradonačelnica se hvali desetinama hektara pošumljenih površina i stotinama novih zasađenih sadnica, navode iz Gradskog odbora ove stranke, dodajući da se pitaju „jesu li to nevidljivi modeli, jer im građani Užica nikako ne ulaze u trag“.

Na kraju, iz užičkog odbora SSP-a obećali su građanima da će nakon promene vlasti Užice „ponovo postati zelena oaza“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari