UZUZ: Naprasni izbor Olivere Zekić za predsednicu REM pokazatelj da se odluke donose van tog tela 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović ocenio je danas da je „naprasni“ izbor Olivere Zekić za predsednicu Saveta REM-a, pokazatelj da se odluke donose van tog tela koje bi moralo biti nezavisno u svom radu.

„Umesto ograničavanja rijalitija, izglasan je ulazak rijalitija u REM“, ocenio je Manojlović u pisanoj izjavi i podsetio da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) prilično dugo radilo u istom sastavu i bez predsedavajućeg.

On je dodao da je Zekić zajedno sa vlasnikom televizije Pink učestvavala u „medijskom linču“ nad prethodnim ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem, koji se po njegovim rečima zalagao za zakonsko rešenje koje je putem narodne inicijative predložilo Udruženje za zaštitu ustavnosti.

Manojlović je naveo da su „posledice medijske torture, bile takve da je sam ministar izbegao da da mišljenje na predlog za koji se svojevremeno i sam zalagao“.

On je rekao da je Skupština Srbije, poslednjim izborom članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) omogućila kontinuitet saučesništva u kršenju zakona.

„Nacionalne frekvencije koje su javno dobro i po zakonu bi morale da budu korišćene za objektivno informisanje i kulturni sadržaj uzurpirane su kao i institucije koje bi kršenje zakona morale da sankcionišu“, rekao je Manojlović.

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izabrana je danas za predsednicu tog tela, preneli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari