UZUZ: Za pet sati više od 8.500 građana potpisalo peticiju protiv izbora Zagorke Dolovac 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonosti (UZUS) saopštilo je danas da je peticija „STOP hitnom izboru Zagorke Dolovac“ za „samo pet sati“ nakon objavljivanja na platformi Kreni Promeni, prikupila više od 8.500 potpisa gradjana.

„Glasanjem u letnjim mesecima zapravo se pokušava prošvercovati izbor za jednu od najbitnijih državnih funkcija, kada je javnost uspavana. Posebnu zabrinutost izražavamo činjenicom da se na ovoj funkciji nalazi osoba koja je već birana dva mandata od 2009. godine. Novim (trećim) izborom jedna osoba će se nalaziti na funkciji 18 godina“, navedeo je UZUS u saopštenju.

U saopštenju je dodato da se u svetu reizbor Republičkog tužioca ograničava da ne bi došlo do privatizacije institucija i da bi se sprečilo da „politika“ utiče na tužioca.

„Funkcija Republičkog tužiloca pretvorena je u sluškinju i ove i prethodne vlasti. A uloga Zagorke Dolovac posebno je problematična zbog sramne reforme pravosudja 2010. godine, ćutanja na tabloidizaciju i pritiske političara, kao i brojne kriminalne afere koje nisu rešene“, navedeno je.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonosti raspisalo je danas peticiju predsedniku Narodne Skupštine Ivici Dačiću „STOP hitnom izboru Zagorke Dolovac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari