UZUZ: Zekić i Gajović bez kvalifikacija za REM, koji je ovim unižen 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Udruženje za Zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) ocenilo je da se „predloganjem Olivere Zekić i Miloša Gajovića kao kandidata za članove Regulacionog tela za elektronske medije (REM) u potpunost se obesmišljava njegov rad kao nezavisne institucije“, jer su njih dvoje „bez kvalifikacija“ za to.

„Zekić je u prethodnom mandatu kao člana REM bila patron i zaštitnik onih koji su kršili zakon, koji je ona trebala da štiti. REM nije regaovao na najbrutalnije promovisanje nasilja, govor mržnje i mizoginiju“, navedeno je u saopštenju.

Kako je još rečeno, „kandidatura Miloša Gajovića bez adekvatnog radnog staža je oziljno unižavanje institucija“.

„Jedina njegova veza sa sprovodjenjem zakona jeste činjenica da se nalazi u rodbinskoj vezi sa dosadašnjim državnim sekretarom Aleksandrom Gajovićem koji mu je otac, a koji se takođe istakao kršenjem zakona i Ustava kada je protivpravno blokirao proces usvajanja zakona o ograničavanju rijaliti programa koji je u skladu sa Ustavom predložilo 42.852 gradjana“, naveo je UZUZ.

U saopštenju se ističe da je „politička grana vlasti i do sada pokazala tendenciju da kontroliše rad REM-a, ali ovim kandidaturama u potpunosti obesmišljava ovu instituciju koja bi morala biti nezavisna“.

„Navedene osobe u potpunosti su bez bilo kavih kvalifikacija za mesta na koja su predložena i očigledno je da će REM nastaviti da toleriše kršenje zakona“, saopštio je UZUZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari