Vakcinisani korisnici Centra za smeštaj i dnevnog boravka dece i omladine ometene u razvoju 1Foto: Beoinfo

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas u smeštaju „Predah” vakcinaciji korisnika dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju kao i njihovih roditelja trećom dozom, saopštila je Gradska uprava.

Kako se u saopštenju navodi, Stanisavljević je ovom prilikom istakla da se danas u ovoj ustanovi vakcinisalo 34 korisnika, prvom ili trećom „buster” dozom.

„Danas je organizovana vakcinacija korisnika dnevnih boravaka na teritoriji Grada Beograda. Takođe, u drugom dnevnom boravku „Sunce” se vakciniše još deset korisnika. Na ovaj način omogućujemo korisnicima da se vakcinišu u poznatom okruženju. S obzirom da se radi o korisnicima sa smetnjama u razvoju, promena sredine i nepoznato okruženje mogu dovesti do određenih promena u ponašanju. Iz tog razloga smo omogućili da se oni vakcinišu u poznatom okruženju“, rekla je Stanisavljević i zahvalila ekipama domova zdravlja jer su izašli na teren.

Ona je istakla da je do sada vakcinisano 323 korisnika ove ustanove.

„Nama je najvažnije da svi korisnici budu zaštićeni i bezbedni kako bi dnevni boravci nastavili sa radom. Hvala direktoru Jordanovu i rukovodstvu ustanove jer svaki dan požrtvovano rade u cilju dobrobiti korisnika ove ustanove“, objasnila je Stanisavljević.

Kako je navedeno, direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov izjavio je da je od 350 zaposlenih u ovoj ustanovi, vaksinisano 250.

„Želim da zahvalim Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Ministarstvu zdravlja i domovima zdravlja čije ekipe dolaze ovde. Povećanjem broja vakcinisanih korisnika povećavamo i broj onih koji koriste uslugu“, rekao je Jordanov.

Majka korisnice ove ustanove Biljana Popović izjavila je da je imunizacija bitna za osobe koje imaju svoje primarno oboljenje te da se njena ćerka, u konsultaciji sa lekarom, vakcinisala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari