Valentina Ilić: Prosvetni radnici da dobiju solidarnu pomoć 1Izvor: N1

„Već sedmu godinu prosvetni radnici ne dobijaju Svetosavsku nagradu i poslednji je trenutak da država učini makar gest dobre volje i zaposlenima u obrazovanju dodeli solidarnu pomoć, kao što je to već učinila za sve ostale zaposlene u javnom sektoru“.

To je u saopštenju navela Valentina Ilić, predsednica Sindika obrazovanja Srbije, povodom sutrašnjeg praznika školske slave Sveti Sava, ocenjujući da prosvetni radnici imaju malo razloga za radovanje.

„I pored povećanja zarada za svega sedam odsto, kojim nam je država delimično izašla u susret, rast potrošačkih cena, posebno osnovnih životnih namirnica i energenata, u 2022. godini će realno smanjiti zarade svih zaposlneih u obrazovanju, te ćemo ponovo biti daleko od prosečne potrošačke korpe za samo tročlanu porodicu“, navela je Ilić.

Ona je ukazala da već sedmu godinu prosvetni radnici ne dobijaju Svetosavsku nagradu i da je poslednji trenutak da država učini makar gest dobre volje i zaposlenima u obrazovanju dodeli solidarnu pomoć, kao što je to već učinila za sve ostale zaposlene u javnom sektoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari