Valjevci u Karađorđevoj ulici 40 sati bez struje 1Foto: Slavica Matić

Stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici, u centru Valjeva, bez struje su bili skoro 40 časova zbog kvara na trafostanici „Valjevo 3 – Klanica Uzor”, navode u Elektrodistribuciji Srbije, a prenosi portal Kolubarske.rs.

Na upit koje su Kolubarske poslale PR službi u Beograd zbog čega nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici u Valjevu nije imalo struju, odgovoreno im je šest časova nakon što je kvar otklonjen i elektrosnabdevanje normalizovano ili pet sati nakon što su uputili mejl sa pitanjem.

U odgovoru se navodi da je 15. novembra oko 21 čas, došlo do kvara na trafostanici TS 10/04 kv Valjevo 3 – Klanica Uzor, te da su ekipe Ogranka Elektrodistribucija Valjevo, posle detaljne provere, utvrdile da je potrebna zamena transformatora u navedenoj trafostanici.

„Posle dopremanja novog transformatora iz Kraljeva, izvršena je zamena transformatora u navedenoj trafostanici. Posle montaže novog transformatora, uočena je potreba i za zamenu rastavljača trafo polja. Složeni radovi na sanaciji navedenog kvara uslovili su duži prekid u snabdevanju dela potrošača. Snabdevanje potrošača normalizovano je 17. novembra u 11.50 časova”, odgovorila je PR služba Elektrodistribucije Srbije, prenose Kolubarske.

Oni podsećaju da su stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici, kao i jedna zgrada u Hajduk Veljkovoj, skoro 40 sati su bili bez struje, a samim tim i bez grejanja. Nisu uspeli da saznaju o kakvom kvaru se radi i kada će biti otklonjen jer niko u valjevskoj Distribuciji „nije nadležan da odgovara građanima, a ni novinarima, na ta pitanja”.

Građane o problemima elektrosnabdevanja u Valjevu jedino može da informiše PR služba Elektrodistribucije Srbije iz Beograda i to na osnovu pitanja upućenog mejlom, a odgovor će građanima i novinarima biti prosleđen „čim sa terena PR služba dobije informaciju o tome šta je uzrokovalo probleme”, a to može biti i sutradan.

Inače informaciju PR službi u Beogradu dostavlja tehnički centar valjevske Distribucije. U Elektrodistribuciji Srbije kažu da je takva procedura i da se mora poštovati, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari