Valjevo: Radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj skuplji za 2,3 miliona dinara 1Foto: Kolubarske.rs

Mesec i po dana pre završetka rekonstrukcije parkinga u Karađorđevoj ulici 57-59, vrednost radova je uvećana za 2,3 miliona dinara sa PDV-om u odnosu na ugovorenu cenu, piše portal Kolubarske.rs.

Izvođač radova građevinska firma „Ingrap-Omni” tražila je izmenu ugovora, tačnije da radovi umesto 26.558.352 dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštaju 28.868.040 dinara sa PDV-om.

„Predmet izmene ugovora su nepredviđeni radovi koji su se pojavili u fazi izvođenja radova, zbog odstupanja projektne dokumentacije, odnosno do promena na terenu od perioda projektovanja do izvođenja radova, i to u delu novootkrivenih instalacija”, naveo je izvođači radova razlog za povećanje cene, objavljeno je na Portalu javnih nabavki, a prenose Kolubarske.

Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište, kaže da projektom nije predviđena rekonstrukcija javne rasvete, pa se uvećanje vrednosti radova odnosi na elektroinstalacije i temelje.

Valjevo: Radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj skuplji za 2,3 miliona dinara 2
Foto: Rekonstrukcija parkinga Foto: Kolubarske.rs

Projektom je predviđeno da u dvorištu stambenih zgrada u Karađorđevoj ulici, prekoputa sudova, budu rekonstruisani saobraćajnice, trotoari, parking mesta, atmosferska kanalizacija, kao i postavljanje mobilijara (klupa) i ozelenjavanje prostora. Prema rečima Vukovića u toku radova je odlučeno da se uradi i rekonstrukcija javne rasvete.

Takođe, u toku radova je odlučeno da se umesto, kako je planirano projektom, rekonstrukcije postojećeg košarkaškog igrališta izgradi novo dečje igralište. Naime, kako nam je rečeno, stanari su tražili da se „ukine košarkaško igralište na kome se okuplja omladina u kasnim večernjim i noćnim satima”, što je investitor prihvatio, ali je odlučio da na tom prostoru bude izgrađeno dečje igralište.

Stanari zgrada, sa kojima sam razgovarala, kažu da nije trebalo graditi igralište, a naročito smatraju da igralištu za najmlađe nije mesto uz parking i saobraćajnice iz više razloga. Pre svega, kažu, nije bezbedno, a ni zdravo imajući u vidu štetne izduvne gasove.

Valjevo: Radovi na rekonstrukciji parkinga u Karađorđevoj skuplji za 2,3 miliona dinara 3
Prostor za dečije igralište Foto: Kolubarske.rs

Rekonstrukcija parkinga u Karađorđevo ulici počela je u maju, a prema ugovoru rok za završetak radova je 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao. Na gradilišnoj tabli piše da je rok za završetak radova do oktobra, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari