Vanredna situacija na teritoriji opštine Sjenica, sneg pada skoro 24 časa 1Foto FoNet Aleksandar Mijailović

Na teritoriji opštine Sjenica zbog snega koji pada skoro 24 časa proglašena je vanredna situacija, u mestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču, napadalo je između 30 i 40 centimetara, a zbog smetova na Goliji neprohodan je put Preko Brdo–Odvraćenica.

Oko 500 domaćinstava u kraljevačkom kraju je ostalo bez struje, telefonskih veza i interneta, dečije odmaralište na Goču obezbedilo napajanje agregatom, a problema sa strujom ima i u studeničkom kraju, javlja RTS.

Zbog smetova na Goliji neprohodan je put Preko Brdo–Odvraćenica. Snežne nanose stvara jak vetar neposredno ispod najvišeg vrha Golije, Jankovog kamena.

Sneg pada u i zlatiborskom okrugu, putevi su prohodni, ali i na Zlatiboru i u Novoj Varoši najviše je posla za putare.

Alen Mušanović iz užičkog putarskog preduzeča kaže da su padavine tokom noći bile intenzivne i da je iz predostrožnosti uvedena zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

Sneg u Sjenici pada skoro 24 časa, a ekipe su naterenu od dva sata posle ponoći i za sada nema većih problema na putevima prvog reda.

Od Sjenice ka Novom Pazaru i Ivanjici, trenutno je oko pet sentimetara na kolovozu i svi pravci su prohodni, rekao je agenciji RINA Senko Ibrović iz putarske firme „Novi Pazar put“.

Kritična tačka tokom ovih snežnih padavina jeste saobraćajnica koja spaja Novi Pazar i Sjenicu, Duga Poljana. Međutim, za sada je situacija pod kotrolom i nema jakog vetra, što putarima olakšava čišćenje, navodi RINA.

Prema saznanjima te agenecije, sneg je napravio probleme i u ivanjičkom selu Maskovi, gde su sva domaćinstva zbog kvara na repetitoru ostala bez struje i bez signala na mobilnim telefonima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari