Vanredna situacija u Paraćinu, naglo povećanje broja zaraženih u Zrenjaninu 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/DS

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji čitave opštine.

Odluka je doneta na predlog članova Štaba za vanredne situacije zbog sve većeg broja pregleda u kovid ambulatama i većeg broja hospitalizovanih lica.

Proglašenje vanredne situacije prodazumeva poštovanje posebnih mera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, kao što je zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom prostoru i na otvorenom, obavezno nošenje zaštitinih maski i poštovanje fizičke distance, zabranu organizovanja svečanosti i ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 21 sat, javio je RTS.

Po nalogu Štaba Javno komunalno preduzeće već sprovodi dezinfekciju kruga Opšte bolnice i Doma zdravlja, svih frekventnijih gradskih lokacija, a preduzimanje daljih mera zavisiće od razvoja epidemiološke situacije.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u Zrenjaninu, obustavlja se rad ambulanti Specijalističke poliklinike.

Opšta bolnica iz Zrenjanina saopštila je danas da će se od ponedeljka 16. novembra na 14 dana, obustaviti rad ambulanti u Specijalističke poliklinike, zbog naglog povećanja broja pacijenata zaraženih koronavirusom.

Za preglede koji su zakazani u tom periodu biće određeni naknadni termini. Svi hitni pacijenti biće pregledani u Urgentnom centru.

U toku su radovi na sanaciji i adaptaciji prostora u zgradi Odeljenja psihijatrije, gde će biti 80 bolesničkih postelja, koji će biti proširenje Odeljenja infektologije.

Završetak radova očekuje se za dve nedelje, navodi se u saopštenju.

U poslednja tri dana dnevno se pregleda više od 100 pacijenata na Infektivnom odeljenju, gde je otvorena i druga ambulanta.

Oglasio se i Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina i komandant Štaba za vanredne situacije i najavio da će se u subotu sastati Štab na kome će se razmotriti uvođenje novih mera za zaustavljanje širenja virusa.

Izvesna je i vanredna situacija, o čemu će se takođe odlučivati, najavio je gradonačelnik, a prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari