Vazduh u Nišu duplo zagađeniji od Bangkoka u kojem ne rade škole

Alarmantne vrednosti zagađenja vazduha u nekoliko gradova u Srbiji

Ostavite komentar


  1. što je u Nišu industrija mrtva, nema industrijskih zagađivača, a imamo do nekle izgrađenu gradsku gasovodnu mrežu i uporno izbegavanje mojih sugrađana da se na nju priključe. Gledam juče kamion istovara komšiji ugalj, kuća ispred koje se to dešava nije neka šupica, nego lepa kućerdačica, a on nije socijalni slučaj, nego bahati akademac koji truje svoje, sebe i nas. Voli čovek štroku uglja više od čistog i ne puno skupljeg grejanja. Dok ne počne da se naplaćuje takvo bahaćenje svima koji iz obesti koriste ugalj do tada ćemo se gušiti. Naravno, dok nam beograđani ne vrate dobri stari zakon i omoguće nam direktni izbor gradonačelnika nećemo dobiti gradonačelnika koji će raditi na tome da se sve niške toplane prebace sa mazuta na gas i neće imati ko da razmišlja o širenju gradske gasovodne mreže.

  2. Apsolutno treba zabraniti skidanje sa sistema centralnog grejanja svima koji su priključeni. Uvesti Eko akcizu za sva čvrsta goriva kao za benzin i dizel toliku da se gas više isplati za zagrevanje i dati ljudima super povoljne kredite za izolaciju i nove prozore. Za par sezona bi imali najčistiji vazduh u regionu.

    1. Toplane treba da prestanu sa plkackanjem naroda, a onda bi imali vise korisnika. Na sendvic mirise ovaj lalosev komentar

    2. Ne pada mi napamet da se prikljucim na centralno grejanje. Godisnji racun za centralno mi bio od 800-1000 eura, a zivimo od 500e. TA pecke ukljucim pa pevam. Valjda treba pojeftiniti centralno grejanje, a ne da nas kradu ko da smo maloumni. (sve sam izolovala i promenila prozore, ali centralno moze kad pojeftini duplo)

    3. A kako se ne seti fabrika i toplana koje sve trebaju da imaju najbolje filtere, a narod kad bude imao para kupice sam stolariju.

  3. treba li da počeno da utužujemo grad za probleme sa disajnim putevima? Kao i zbog ujeda pasa? Ali, razumem rukovodstvograda. Oni čekaju na signale iz centrale SNS-a o tome šta da rade.

  4. Bitno je da je izvoz celika u porastu i u najavi fabrika guma i reciklazna postrojenja.
    Sve eko industrija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.