Veća bezbednost osnovaca u okolini Bora zahvaljujući donacijama 1Foto: D. Novaković

Kompanija Rakita koja se bavi geološkim istraživanjima u okolini Bora nastavlja sa ulaganjem u lokalnu zajednicu i zahvaljujući donaciji ove kompanije roditelji i nastavnici iz ovog borskog sela više neće brinuti za bezbednost dece dok se budu bavila sportom na stadionu kraj saobraćajnice u centru sela.

Naime, na osnovu inicijative Mesne zajednice Slatina i OŠ “ Vuk Karadžić”, a posredstvom udruženja roditelja „Bebironče“ Rakita je donirala 2,6 miliona dinara za postavljanje kvalitetne ograde oko školskog igrališta.

-Veoma mi je drago što je kompanija Rakita uvidela neke od prioriteta naše škole, a pre svega seoskih škola, i uspela da ogradi sportsko igralište. Zadovoljni smo iz više razloga, jer je do sada taj prostor, gde deca provode znatni deo vremena baveći se fizičkom kulturombio nebezbedan, učiteljice su strahovale zbog pasa lutalica ili zbog lopte koja odlazi na saobraćajnicu kojom prolaze i teški kamioni, a ni stakla na školi više neće biti u opasnosti od zalutale lopte. – kaže direktoricaOŠ „Vuk Karadžić“ Ivana Pajkić.

Nastava fizičkog biti bezbednija i kvalitetnija, a igralište će biti na raspolaganju i svima koji se bave malim sportovima navodi predsednik Saveta MZ Slatina Damjan Stanojević.

-Realizaciju ovakvog projekta čekamo više od dve decenije i utoliko je on značajniji.-rekao je Stanojević i pohvalio saradnju Rakite sa MZ Slatina.

Inače, prioriteti kompanije Rakita, u pogledu ulaganja u zajednicu, promovišu dugotrajnudobrobit lokalne zajednice kroz razvoj kapaciteta i održivih veština ili resursa u skladu sa Programom podrške lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari