Velike štete u Mionici zbog poplava: Oštećena infrastruktura, mostovi i putevi, poljoprivrednici na gubitku 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U opštini Mionica oformljena je komisija za procenu štete nakon izlivanja bujičnih reka i potoka. Posebno je oštećena infrastruktura, mostovi i putevi u nekoliko mioničkih sela. Štete ima i na vodotocima u samoj Mionici. Na rekama Ribnici i Toplici proglašena je vandredna odbrana od poplava.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković kaže da se situacija polako smiruje nakon bujičnog izlivanja reka i potoka. I u samoj Mionici Ribnica je nsoila sve pred sobom pa je tako uništen i vodeni park.

„Već treći dan smo na terenu, gledamo da upodobimo sve što je oštećeno. Šest mostova je ili  srušeno ili neupotrebljivo. To su bile silovite bujice a reka Ribnica je u jednom trenutku  nadošla 4 metra. Formirali smo timove i komisije koje treba da utvrde štetu, a osim mostova i puteva, ogromna šteta je pričinjena poljoprivrednicima“, rekao je za RTS Boban Janković.

Vanredna situacija na snazi je i u nekoliko mesta u opštini Gornji Milanovac. Vanredna odbrana od poplava uvedena je u Užicu i Čačku gde je najveća šteta nastala u priobalju Zapadne Morave i Đetinje, piše RTS.

Jako nevreme zahvatilo je i opštinu Ćićevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari